Stan- Akoestisch Gitarist, Spaanse Gitaarmuziek, Klassiek, Bossa Nova
1        
Akoestische gitarist  

Terug

Solo Gitaar Concerten

Tijdens (jazz)festivals speelt Stan solo gitaar bestaande uit een mix van Braziliaanse Gitaarmuziek (Baden Powell, Tom Jobim, Choro's, etc.) en Spaanse Gitaarmuziek (Granados, Tarrega, Albeniz, etc.). Een sfeervolle keuze voor de programmering van (jazz)festivals waar men naast grote bands ook een intiemere, loungy en unplugged sfeer wil creeren. Stan speelde o.a. op de volgende festivals: Zoetermeer jazz, Gooimeer Jazz, Festival Kleurwijkwijk, Culturele Zondagen Utrecht, diverse theaters in binnen en buitenland, etc.

Een solo gitaar optreden kan variëren van 10 tot 60 minuten. Naast festival speelt Stan ook tijdens kunstexposities, begeleiding en als muzikale intermezzo van koren, tijdens lezingen of een opening van een event.

Als voorbeeld van een puur klassiek solo-concert, download hier het programma voor solo gitaar "‘El dulce moro, el Ibero y la América virgen’… ; muziek, gedichten en verhalen over de moorse invloeden op de Spaanse (kunst)muziek n.a.v. een gedicht van de Zuid-Amerikaanse componist A. Barrios.

Hieronder: live opname van de Prelude en Andante uit de "La Catedral" van de Paraguaanse componist A. Barrios

La Catedral is gebaseerd op Barrios's ervaringen tijdens een bezoek aan de kathedraal van San José in Montevideo. De brede akkoorden uit het Andante representeren de impressies die Barrios had toen hij de organist muziek van Bach hoorde spelen. Het Allegro refereert aan de overgang van het verlaten van de spirituele atmosfeer naar het drukke straatleven. De Prelude (saudade) heeft hij later pas toegevoegd. Saudade refereert aan een nostalgische herinnering. In het werk van Barrios horen we vaak imitatieve en religieuze aspecten terugkomen. Hij schreef ook veel populaire muziek zoals choro's. Een veelzijdige componist dus.

Zie hieronder een impressie van het (theater)concert "Impresiones de España", Duo Gitaar, uitgevoerd in Theater Calypso.

 

Hieronder volgen fragementen uit een theateroptreden van mijn Bossa Nova band Nossa Bossa met nummers zoals "Felicidade", "Mas que Nada", "Corcovado", etc.

 

Zie hieronder fragmenten uit een muziektheater voorstelling uitgevoerd in de stadsschouwburg Tilburg n.a.v. een gedicht van de Portugeese Dichter Fernando Pessoa.